Het belang van het onderhouden van je wordpress website

Je hebt gekozen voor een website die gemaakt is met WordPress. Dat is voor bijna iedereen een bewuste keuze geweest en is men zich ervan bewust dat dit platform vele voordelen met zich meebrengt t.o.v. andere platforms:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage kosten
 • Continu in ontwikkeling
 • Responsief
 • Veel plug-ins beschikbaar om functionaliteiten toe te voegen
 • Zoekmachinevriendelijk (Google Loves WordPress)

Helaas is het plegen van onderhoud aan een website een ondergeschoven kindje en ik kan me daar ook wel wat bij voorstellen. Als je besloten hebt het zelf te doen schiet het er vaak bij in. En om het door iemand te laten doen moet ook maar weer betaald worden.

Ook ik heb al een abonnement op een mobiele telefoon en weet ik wat nog meer. Waarom zou ik dit ook nog eens voor mijn website willen? Die staat toch online? Ziet er prima uit en alles werkt. 

Maar… net als alle andere software moet WordPress met al zijn plug-ins en thema’s ook onderhouden worden.

Je kent het ongetwijfeld van je eigen telefoon. Met regelmaat komen er updates van het systeem en/of alle apps die je erop hebt geïnstalleerd.

En dat is niet voor niets. Hieronder enkele redenen waarom dit zo is:

 • Nieuwe functionaliteiten
 • Nieuwe mogelijkheden
 • Het herstellen van eventuele bugs
 • Maar vooral het dichten van gaten in de beveiliging.

Ik vergelijk WordPress met die dikke degelijke Duitse auto’s. Je weet welke ik bedoel. Erg geliefd bij auto-criminelen die, of je hele auto meenemen, of er de geliefde onderdelen uithalen.

Zo is WordPress ook erg geliefd bij criminelen. De zogenaamde hackers. Die hackers zijn continu bezig gaatjes te vinden in de beveiliging van je website. 

Om vervolgens heerlijk over je rug (website) malware aanvallen uit te voeren. Spam te verzenden en noem het maar op. En dat op een dusdanige manier, dat al je persoonlijke gegevens op straat kunnen komen te liggen en je website zelfs helemaal uitvalt.

De ontwikkelaars van WordPress, de bijbehorende plug-ins en thema’s krijgen hier lucht van en ze doen er weer alles aan om zo snel mogelijk de gaten die ze gevonden hebben te dichten. En wanneer dit gelukt is, krijg je een melding dat er een update moet worden uitgevoerd om dit te realiseren.

Maar die updates dien je wel uit te voeren!

En daar gaat het vaak mis. Het schiet erbij in. Je hebt er de tijd niet voor, staat er niet bij stil of sterker….het zal allemaal wel…

En ja… door eigen ervaring (?) ben ik er van overtuigd geraakt wat het belang is om je website up-to-date te houden. 

Helaas brengt het updaten ook wat risico’s met zich mee!

Meestal verloopt het vrij voorspoedig zonder enig probleem, maar niet zelden gaat er iets mis, waardoor je website niet meer goed functioneert en heb je enige kennis van zaken nodig om het dit te herstellen. Dat kan vaak een van de belangrijkste oorzaken zijn om het updaten maar achterwege te laten. 

Maar ga het doen! Zeker wanneer je zelf handig genoeg bent. 

Ik hoop dat ik je met dit verhaal heb kunnen overtuigen wat het belang is van het updaten van je WordPress website?
En ben je niet handig genoeg, je hebt er geen tijd voor of je hebt er gewoon geen zin in. (Dat mag natuurlijk ook ?) en je wilt het toch liever uit laten besteden aan een professional? 

Voor diegene heb ik het Intocolor-onderhoud-pakket in het leven geroepen. Voor slechts €22,50 per maand of €255,- per jaar houd ik je website up-to-date en ben je ervan verzekerd dat deze veilig online staat.

En dit is wat ik dan voor je doe:

Het periodiek

 • Maken van een back-up van je gehele website (alle bestanden van je website + database).
 • Updaten van WordPress met alle geïnstalleerde plug-ins en thema. 
 • Opschonen en verbeteren van de database 
 • Monitoren van broken-links (niets is erger dan een klik op een link en vervolgens uit te komen op een pagina die niet meer bestaat)
 • En als het toch ergens iets fout mocht gaan los ik het voor je op

En nu komt het: Heb je tussentijds een kleine aanvulling of wijziging aan je content (tekst+afbeelding) of je wilt een blog plaatsen? Dan is dat geen probleem.
Deze zet ik er gratis voor je op!